yoyo مشرفة
عدد المساهمات : 851 نقاط : 1772 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 04/11/2009 العمر : 28
| موضوع: البابا غنوج الأحد فبراير 07, 2010 1:44 pm | |
| البابا غنوج المقادير 3 حبات باذنجان متوسطة الحجم عصير ليمونة ربع كوب طحينية ملح فص ثوم . .
الطريقة نضع الباذنجان في طبق خاص بالفرن ونشويه حتى ينضج ( عندما ينضج الباذنجان ستصبح قشرته الخارجية ذابلة وتصبح الباذنجانة طرية جدا )) نتركها حتى تبرد ثم نقطعها إلى نصفين ونخرج لب الباذنجان عن القشرةو يمكن الاستعانة بملعقةونكمل باقي حبات الباذنجان وبعدها نقوم بوضعه في طبق ويهرس بمدقة الثوم ولو مفيش- يبقى بكباية- حتى يتفكك عن بعضها نضع الطحينه وعصير الليمون والملح ونمزجهم جيدا مع بعضهم في وعاءونضيف عليهم قليل من الماء بمقدار ملعقة أو ملعقتين ونخلطهم معاوالآن نقوم بسكبهم على الباذنجان ونخلطهم معا جيدا ثم نضعه في طبق التقديم .
واللي مزاجه عالي ممكن يزين الطبق بزيتون مخلي او أي شيء يجي في بالهوممكن يضيف حبه زيت زيتون.و فيه ناس بتريح دماغها وبعد م تشوي البتنجان وتقشره بتحط كل المقادير اللي قولناها مع بعض هم والبتنجان في الخلاط . | |
|
عاشقه الجنة مالك ومؤسس موقع ايه من الايمان
عدد المساهمات : 2033 نقاط : 4463 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 02/11/2009
| موضوع: رد: البابا غنوج الأحد فبراير 07, 2010 3:07 pm | |
| | |
|
هبه مشرفة
عدد الرسائل : 0 عدد المساهمات : 484 نقاط : 724 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 07/12/2009 العمر : 43
| موضوع: رد: البابا غنوج السبت أبريل 03, 2010 2:29 pm | |
| | |
|