المقادير :
5 بيضات مفصولين البياض عن الصفار
1 كوب سكر ناعم و يفضل يكون بودرة
4/3 كوب دقيق
4/1 كوب كاكاو
1 معلقة بيكنج بودر
فانيليا
رشة ملح
للحشو :
كريمة لبانى
الطريقة :
1- نحضر الكريمة بضربها مع 2 معلقة سكر ناعم او بودرة و رشه فانيليا بامضرب الكهربائى على السرعة العالية ثم نضعها بالثلاجة لحين استخدامها
2-نضرب بيلض البيض مع رشة ملح حتى ينتفخ البياض ثم نضع 2 معلقة سكر بودرة حتى تحافظ على تماسك البياض
3-نضرب صفار البيض مع باقى السكرو الفانيليا حتى يفتح لونة بالشكل دة
4- نبدا باضافة جزء من بياض البيض للخليط
5- ثم ننضع جزء مخن خليط القيق و الكاكاو و البيكنج بودر على الخليط و نضرب بالمضرب
6- نضع جزء اخر من البياض
7- نضع باقى الدقيق
8- ثم اخر جزء من بياض البيض و يضرب بالمعلقة االمسطحة من تحت لفوق
9- نضع الخليط فى صنية مربعة مدهونة بالذبدة و مرشوشة بالدقيق
10- ونخرجها من الفرن بعد نصف ساعة و نضعها على فوطة مطبخ مبلولة بماء بارد
نبدا بوضع طرف الفوطة على الكيكة و نبدا بلف الكيكة و هى سخنة بالفوطة مع الضغط عليها
11- ثم نضعها فى الثلاجة لمدة نصف ساعة ثم نخرجها نفكها بحذر من الفوطة ثم نبدا بحشوها بالكريمة
12-نلفها مرة تانية و نضعها فى الفريزر نصف ساعة حتى تتجمد و يسهل تقطيعها ثم تخرج و تقطع شرائح سمكها 2 سم بسكينة مشرشرة حتى لا تفرول الكيكة ثم ترص فى طبق التقديم
ملحوظة :
ممكن نستغنى عن الكاكاو نحط مكانة دقيق يعنى نعملها كوب دقيق و تبقى لونها ابيضو نحشيها بمربى الفراولة
و ممكن بعد اما نقطعها نرصها فى قالب مدور صغير فى القاع و على الجوانب ثم نحشيها ايس كريم فانيليا و تترك فى الفريزر لمدة 4 ساعات و بكدة يبقى عندك احلى تورتة ايس كريم
اية رايكم فيها بقى يا فتوكات مستنية ردودكم و تقيمكم ليها بس بدون مجاملة
اختكم فى الله سارة
ادعوا لبناتى بالهداية و لوالدى بالشفاء
و ياريت لوحد يعرف ينزل الصور يقولى بتنزل ازاى علشان عندى حاجات كتير قوى عايزة اوريهالكم من مطبخى